over fx-support

Fx-support staat voor, “ laat parameters voor je werken ”. Modellen worden opgetekend met parameters. Deze parameters kun je koppelen aan nieuwe benoemde parameters. De modelparameters worden afhankelijk van waarden die op een eenvoudige manier kunnen worden veranderd. Meer afhankelijke parameters betekend minder variabelen. Met minder variabelen kun je sneller de 3D modellen aanpassen. Deze modellen krijgen parameter sturing.

In Inventor kun je gebruik maken van macro’s zoals die ook in, bijvoorbeeld Excel, worden toegepast. Met een macro kun je een maatwerkmenu oproepen waarin je functionaliteit toekent aan knoppen.

Om informatie weer te geven die nuttig is voor de productie en inkoop van de onderdelen gebruiken wij de Inventor iProperties. De gegevens zijn op een makkelijke manier te definiëren.

Fx-support werkt met een gebruiksvriendelijke interface waarin de parametersturing en de definitie van de iProperties worden vastgelegd. De extra functionaliteit kan middels knoppen worden bediend. Deze interface is een standalone programma en wordt weergegeven op een tweede beeldscherm.

Fx parameters